Club van de Maand: Sturm Graz

HomeMaand-specialsClub van de MaandClub van de Maand: Sturm Graz

Auteur

Datum

Categorie

Welkom bij onze maandelijkse rubriek, waarin we een voetbalclub van over de hele wereld in de schijnwerpers zetten. Dit keer zetten we onze virtuele voet in Oostenrijk, waar we gaan kennismaken met SK Sturm Graz, de club die dit seizoen eindelijk de tienjarige-hegemonie van Red Bull Salzburg kon doorbreken.

SK_Sturm_Graz_logo_svg.thumb.png.ee23fe579d6d1028304a7dfe87956c60.png

Introductie

SK Sturm Graz, opgericht in 1909, is een prominente voetbalclub gevestigd in Graz, Oostenrijk. De club heeft een mooie geschiedenis in het Oostenrijkse voetbal met vier landstitels en zeven bekeroverwinningen. De laatste landtitel is die van dit jaar, waarmee de club eindelijk de heerschappij van Red Bull Salzburg een halt kon toeroepen. De club speelt sinds de jaren zestig onafgebroken op het hoogste niveau van de nationale competitie. De club heeft enkele oude bekenden in de spelerskern, met keeper Kjell Scherpen en Mika Biereth als exponenten.

Stadion

Met een capaciteit van ongeveer 16.000 toeschouwers is het een van de grootste stadions in de regio. Het stadion, oorspronkelijk geopend in 1997, heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan om aan de moderne eisen van comfort en veiligheid te voldoen. Naast voetbalwedstrijden wordt de Merkur Arena ook gebruikt voor diverse andere evenementen, waardoor het een belangrijk cultureel en sportief centrum in Graz is. Toen het initieel geopend werd in de jaren negentig, werd het stadion zelfs vernoemd naar bodybuilding-legende Arnold Schwarzenegger. Later werd dit aangepast naar het Graz-Liebenau Stadion en uiteindelijk opnieuw naar de Merkur Arena.

In Football Manager

De spelers waar Sturm Graz over beschikt zijn niet de allerbeste spelers, maar er zijn wel genoeg uitschieters die het team kunnen dragen om een goede eindklassering te bemachtigen. Beste speler in het team is ongetwijfeld Otar Kiteishvili. De zevenentwintigjarige Georgiër komt het beste tot zijn recht als nummer tien van het team. Ook de vijftienjarige-verdediger Oliver Sorg staat bekend als één van de grootste Oostenrijkse talenten.

image.png.bdc682ed62aacfa0fbe2620bb48325b2.png

Het bestuur eist dat er met strakke hand naar het salarisbudget wordt gekeken. Omwille van de financiële perikelen in het verleden, willen ze dat de club financieel gezond is en blijft. Ook zou de club willen dat ze stilaan meer een belangrijke rol gaan spelen in de competitie, maar ook buiten het veld.

image.thumb.png.44678112dc497622347ca3cd556dec9f.pngDe supporters vinden de jeugdopleiding belangrijk, en willen dan ook dat er verschillende jeugdspelers kansen krijgen in het eerste elftal. Ook zouden ze graag willen zien dat de club kampioen speelt, of op zijn minst de tweede plaats binnensleept.

image.thumb.png.f6a526d1e89f6a0ab84fb87cf2877841.png

Speelplezier

De Oostenrijkse competitie is één van de leukste die er is op ons favoriete virtuele spelletje. De competitie kent niet al te veel regels. De Bundesliga bestaat uit twaalf teams, waarvan de eerste zes na 22 wedstrijden zich plaatsen voor de kampioensgroep. De laatste zes spelen dan weer om zich veilig te stellen voor degradatie. Over tien wedstrijden wordt er beslist wie er kampioen wordt, en wie zich mag opmaken voor een eventuele degradatie. Nadeel van deze competitie is dat er weinig prijzengeld is voor de eventuele kampioen. Dit weegt natuurlijk niet op tegen de vele miljoenen die de club kan opstrijken na het verkopen van talenten die zich ongetwijfeld in de kijker zullen spelen. Twijfel dus niet en kies voor SK Sturm Graz.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen