Club van de Maand: Ivoorkust

HomeMaand-specialsClub van de MaandClub van de Maand: Ivoorkust

Auteur

Datum

Categorie

Welkom bij onze maandelijkse rubriek, waarin we een voetbalclub van over de hele wereld in de schijnwerpers zetten. Dit keer is het niet een club maar een land dat in de belangstelling mag staan. Deze maand zitten vele voetbalclubs met de handen in de haren, want veel van hun spelers verblijven momenteel op de Afrika Cup of Azië Cup. Vandaag bespreken we Ivoorkust, het organiserend land en kanshebber voor het Afrikaanse landentoernooi anno 2024.

image.png.1b89984708b5c215ee13044eb88e5959.png

De Afrika Cup is een unieke ervaring waarmee we automatisch denken aan de frivole dansjes, de warme temperaturen, de onbezonnen slidings, de blunderende doelmannen als ook de geniale ingevingen die onverwachts uit de sloffen worden getoverd. Dit jaar mag Ivoorkust deze organisatie op haar nemen, wat uiteraard heel wat druk met zich mee brengt. Zo is het al negen jaar geleden dat De Olifanten dit toernooi wisten te winnen. De Ivorianen waren een lange periode de meest getalenteerde natie van het Afrikaanse continent, waar mannen als Didier Drogba, Gervinho en Yaya Touré het hart waren van een gouden generatie. De doorstroming na die periode verliep niet van een leien dakje. Vandaag mag het Ivoriaanse elftal toch weer rekenen op een voor Afrikaanse begrippen zeer gebalanceerd elftal. Zo weten ze een fysiek sterk middenveld te koppelen aan de nodige ervaring uit de Europese competities. Alle ingrediënten buiten een goede doelman zijn aanwezig om de Afrika Cup 2024 in eigen land te winnen.

In Football Manager

Bij een land heb je natuurlijk niet de weelde zoals bij een club. Je bent beperkt tot de beschikbare spelers met de juiste nationaliteiten. Het nadeel van Ivoorkust is dat ze niet kunnen rekenen op een goede doelman. Van Badra Ali Sangaré, Yahia Fofana en Sayouba Mandé daar word je niet zo vrolijk van. Daar ligt dan ook meteen voor jullie de uitdaging om het elftal op tactisch gebied zo sterk mogelijk neer te zetten zodat de tegenstander niet in de buurt komt van die doelman waar je juist niet op kunt bouwen. Met verdedigers zoals Wilfried Singo, Ousmane Diomande, Evan N’Dicka en Odillon Kossounou heb je wel de nodige kwaliteiten om dat te doen. Ook op het middenveld zijn er voldoende defensieve kwaliteiten aanwezig om de verdediging een handje te helpen. Jongens als Datro FofanaNicolas Pépé kunnen dan weer met hun snelheid en dribbelvaardigheid de oersterke Sébastien Haller bevoorraden. Een ex-Ajacied, dat moet onze Ajacieden toch zin doen krijgen om met dit mooi landje te gaan spelen. Zelfs wij krijgen zin om met Ivoorkust te gaan beginnen.

image.png.492a29383511fa24e31bb2c8d87cb13a.png

Speelplezier

Het Ivoriaanse voetbal kende al jaren een dip. Deelname aan het laatste WK is al geleden van 2014 in het prachtige Brazilië waar voetbal een feest is. Kan jij het beter doen dan de voormalige Belgische bondscoach Marc Wilmots die in maart 2017 het Ivoriaanse stokje over nam en zonder roem in 2018 weer mocht vertrekken? Met een goede virtuele manager is er veel mogelijk. Het talent en ervaring is aanwezig om er een adembenemend Afrikaans sprookje te schrijven. Beginnend met de Afrika Cup in eigen land.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen