Club van de Maand: Girona FC

HomeFootball Manager 2024Club van de Maand: Girona FC

Auteur

Datum

Categorie

Welkom bij onze maandelijkse rubriek, waarin we een voetbalclub van over de hele wereld in de schijnwerpers zetten. Dit keer zetten we onze virtuele voet in Spanje, waar we gaan kennismaken met Girona FC, de revelatie van dit seizoen in La Liga.

De Catalaanse club werd opgericht op 23 juli 1930 en sloot zich aan bij de Segunda Division in 1935–1936. Helaas slaagde de club er niet in om te promoveren naar de hoogste divisie van het Spaanse voetbal. De club kende in de vele jaren die volgden ups en downs en gleed zelfs af naar de lagere divisies. In 2008 klommen ze uiteindelijk terug op naar het tweede niveau.

Na in 2010 te zijn overgenomen door lokale zakenmensen, bleef Girona groeien, met de oprichting van een reserveteam in 2011 en een kapitaalsverhoging in 2013. In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 stonden ze op het punt te promoveren naar La Liga, maar ze kwamen net tekort. Uiteindelijk lukte dit toch door  voor het eerst in hun geschiedenis te promoveren naar La Liga in 2016-2017. Ze eindigden tweede achter de toenmalige kampioen, Levante UD. Net op dat moment werden de ‘Gironistes’ overgenomen door de City Football Group. Dit is de holding dat eigenaar is van onder meer Manchester City, Melbourne City, Lommel SK en Palermo (80%). Vorig seizoen eindigde de club op een mooie tiende plaats en dit seizoen staan ze zowaar op een gedeelde leidersplaats met Real Madrid.

Voetballiefhebbers en stadionfanaten zakken sneller af naar FC Barcelona, maar ze vergeten dat er vlakbij een charmante club gelegen is met een enorm groot like gehalte. In het zuidoosten van deze schilderachtige plaats ligt het Estadio Municipal de Montilivi. Gelegen aan een de gelijknamige heuvel is het Montilivi een klein, maar fijn stadion. Hoewel de grote geïmproviseerde tribune aan de voorzijde de schijn wekt van een stadion van formaat, is het Montilivi met een capaciteit van om en bij 11.300 één van de kleinste stadions in La Liga.

StadionGirona.thumb.png.82716776db8f9be247a936a01669d21f.png

In Football Manager

Zoals bij elke club waar je begint heeft het bestuur een toekomstvisie en dat is bij Girona FC ook niet anders. Het vijfjarenplan dat je voorgeschoteld krijgt is niet onhaalbaar. De grote bazen van de club hebben geen onmogelijke eisen en het is aan jou om de beleidsbepalers tevreden te stellen.

image.png.9ddbac44d759d719dfd7d32fd94c381f.png

Het eerste team van de rood-witten kent heel wat bekend volk. Viktor Tsygankov stond jarenlang bekend als hét Oekraïense talent dat jarenlang het mooie weer maakte bij Dinamo Kiev. Hij maakte vorig seizoen de overstap naar een grotere competitie en zal zich dit niet snel beklagen. Ook Daley Blind zocht in de nadagen van zijn carrière het Spaanse zonnetje op. Hij kwam bij het grote Bayern München maar vier keer in actie en koos eieren voor zijn geld. Ook Eric Garcia komen we tegen in de verdediging waar hij als échte leider fungeert om de defensieve troepen op één lijn te houden. De voormalige speler van Manchester City werd gehuurd van FC Barcelona en kan zo zijn loopbaan herlanceren.

TeamverslagGironaFC.png.0ad6b965cb21c54d0a54653e28b05e89.png

Speelplezier

Het Spaanse voetbal heeft al jaren te maken met de overheersing van Real Madrid, FC Barcelona en in mindere mate Atlético Madrid. Hoe fijn zou het zijn om je met een clubje als Girona FC tussen de grote jongens in de debatten te mengen en in de toekomst van de troon te stoten? Met een goede manager is namelijk alles mogelijk! La Liga is een aantrekkelijk competitie voor de grootste talenten van over de hele wereld. Aan jou om het Spaanse voetbal op zijn grondvesten te doen daveren..

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen