Club van de Maand: Como 1907

HomeFootball Manager 2024Club van de Maand: Como 1907

Auteur

Datum

Categorie

Welkom bij onze maandelijkse rubriek, waarin we een voetbalclub van over de hele wereld in de schijnwerpers zetten. Dit keer zetten we onze virtuele voet in Italië, waar we gaan kennismaken met Como 1907, een club waar één van de beste voetballers ter wereld directeur is.

Screenshot_1-removebg-preview.png.e9bb4b37cd3fd9c2a9022c69244aaa3b.png

Introductie

De Italiaanse voetbalclub Como 1907 uit de Serie B (tweede divisie) is misschien een club waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, maar waar je in de toekomst nog veel meer over zou kunnen horen. Como 1907 heeft de rijkste eigenaren in het Italiaanse voetbal. Ze overtuigden de Spaanse voetballer Cesc Fàbregas en een van de beste spelers aller tijden, Thierry Henry, om aandelen in de club te kopen. We kijken misschien naar een van de grootste voetbalkrachtpatsers van de toekomst.

Het Comomeer zelf behoeft geen introductie. Het is een toeristische hotspot en een plek voor de rijken en beroemdheden. Acteur George Clooney is misschien wel de bekendste bewoner. Ook al hebben we allemaal van het meer gehoord, de voetbalclub Como 1907 was tot deze zomer weinig bekend. Dat veranderde echter snel nadat de club Cesc Fàgrebas overnam. Na een succesvolle carrière waarin hij speelde voor onder meer Arsenal, FC Barcelona, Chelsea en AS Monaco, besloot de 35-jarige naar de club in de tweede divisie van Italië te verhuizen en uiteindelijk het trainersstokje over te nemen. Buiten de lagere Italiaanse divisies een aantal keren te winnen, heeft Como niets anders op hun erelijst staan.

Stadion

De ‘Biancoblù’ spelen hun thuiswedstrijden in het fraaie Stadio Giuseppe Sinigaglia, vlak aan de haven en het Comomeer. Het stadion biedt plaats pakweg 13.500 supporters en werd in 1927 gebouwd op verzoek van Benito Mussolini. Het is vernoemd naar de Italiaanse roeier en oorlogsheld Giuseppe Sinigaglia, geboren in Como.

In Football Manager

Het team dat Como in in 2023 voorhanden heeft moet goed genoeg zijn om mee te doen om promotie naar de Serie A. Je krijgt een transferbudget van maar drie miljoen euro van voorzitter Dennis Wise, maar dit zou genoeg moeten zijn om enkele leuke spelers naar deze prachtige club te kunnen halen. Met enkele toppers als Patrick Cutrone, voormalig Italiaans wonderkind en oude rotten als Simone Verdi en Alberto Cerri kan het wel eens zijn dat het vijf jaren plan sneller dan verwacht zal uitkomen.  De club verwacht namelijk dat je in het beginseizoen een plek in de bovenste helft van de competitie vastlegt en dat je actief meedoet in de Coppa Italia. Geen onoverkomelijke eisen voor de virtuele managers onder ons.

Vijfjarenplancomo-PhotoRoom(1).thumb.png.261bd50b808ebf63cff62cc2ad6816fa.png

BesteXI.png.968fea918ba49650e6fc6e7e2567281b.png

Speelplezier

Laat je onderdompelen in het Italiaanse leven en de voetbalcultuur. In deze prachtige stad kan je al je voetbaldromen op zijn tijd laten uitkomen en werken aan je eigen palmares. Het Italiaanse voetbal smacht naar een nieuwe wedijver die zich kan manifesteren aan de top van de Serie A. Je krijgt genoeg tijd en mogelijkheden om er iets moois van te maken en ondertussen te leven als een filmster in het pittoreske plaatsje waar Como om bekend staat. Een langdurige save of novelle zou hier zeker niet misstaan, dus wacht niet af en kies voor de ‘I Lariani’.

Voor onze overige maand-specials kunnen jullie terecht op onze startpagina. 

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen