Club van de Maand: CD Castellón

HomeMaand-specialsClub van de MaandClub van de Maand: CD Castellón

Auteur

Datum

Categorie

Ook deze maand zetten we weer een club in het zonnetje, waarbij we verwachten dat menig speler er veel plezier mee kan hebben. En dit keer zoeken we ook daadwerkelijk het zonnetje op, want voor onze club van de maand gaan we naar het zonnige Spanje, naar CD Castellón om precies te zijn.

CD Castellón is een voetbalclub gevestigd in Castellón de la Plana, een stad in de regio Valencia, Spanje. Opgericht in 1922, heeft de club een povere geschiedenis in het Spaanse voetbal. Ze vertoefden ongeveer elf seizoenen, verspreid over 84 jaar, in de Spaanse hoogste divisie. In het heden spelen ze in groep twee van de derde divisie. Voorzitter van de clubs is de excentrieke Grieks-Canadese Haralabos Voulgaris, die zijn fortuin vergaarde met gokken en poker. Als groot fan van het Nederlandse voebtal haalde hij Dick Schreuder naar de club, om de weg naar boven in te zetten met attractief voetbal. In de zwart-witte clubkleuren wordt de ambitie voorlopig al aardig waargemaakt, de ploeg is na negenentwintig duels koploper in de competitie, waardoor ze op koers liggen om te promoveren naar de La Liga Hypermotion.

Stadion & Faciliteiten

Het Estadio Municipal de Castalia is een multifunctioneel stadion dat op zijn fundering staat in Castellón De La Plana, Spanje. Het wordt vooral gebruikt voor de thuismatchen van voetbalclub CD Castellón, en heeft om en bij de vijftienduizend zitplaatsen. Het stadion werd gebouwd in 1987 en is naar voetbalnormen dus nog een vrij recent stadion. De veldafmetingen zijn 102x70m. De club heeft een goed trainingscomplex en adequate jeugdopleiding.

In Football Manager

Voor het bestuur is het financieel gezond blijven prioriteit. Ze willen dat je binnen de perken blijft van het salarisbudget en beetje bij beetje aan de reputatie van de club werkt om ze gestaag te kunnen verhogen. Verder willen ze als club beter worden, zowel binnen als buiten het veld. Mocht je spelers halen die boven de 33 jaar zijn, mag je ze maar een contract van maximum één jaar aanbieden. Dit om buitensporige kosten aan salarissen te vermijden.

Clubvisiebestuur.thumb.png.33df4e50f1614ca20ff252cca2e21742.png

In het vijfjarenplan hoopt het bestuur de play-offs te halen in het huidige seizoen. Mocht dit niet lukken is dit geen ramp maar ze staan er wel op dat je het jaar erop mee blijft spelen om een plek bij de promotie play-offs. Een uitgelezen kans om te bewijzen aan de beleidsbepalers dat deze club een divisie hoger kan en mag gaan spelen.

VijfjarenplanCastellon.thumb.png.7a1d7cbcf6fda789d4719d86c5781c86.png

De supporters zijn iets kritischer. Aanvankelijk willen ze hetzelfde als het bestuur. Beter worden op en naast het veld en de promotie play-offs halen in het eerste seizoen. Wegens de rivaliteit met Villarreal en Valencia, hopen of beter gezegd eisen de supporters dat de spelers hun beste beentje voorzetten indien ze tegen deze clubs spelen.

image.thumb.png.6a0e5ad58ee4145180fc9c935bb312ed.png

De club heeft enkele namen in de kern die voor veel virtuele managers een belletje zullen doen rinkelen. In de punt van de aanval loopt ene Lars Veldwijk rond. De Zuid-Afrikaan met een Nederlands paspoort is na een Aziatisch avontuur in de lagere regionen van Spanje terechtgekomen. Ook Haris Medunjanin, nog altijd een geweldige spelmaker op het middenveld, is in het zog van Dick Schreuder meegegaan en hoopt zo nog een mooi einde te breien aan zijn voetbalcarrière. Beste speler is ongetwijfeld Salva Ruiz, een linksachter 28 jaar die zijn jeugdopleiding genoot bij Valencia. Als je hem kan houden zal er zich in het eerste seizoen mogelijk een heel mooi verhaal gaan ontvouwen. Jozhua Vertrouwd is het grootste talent in de kern. De Nederlander met een verleden bij Volendam en FC Utrecht kan in de toekomst heel wat geld opleveren en kan wel eens gaan bijdragen aan het succes van deze club.

BestexCastellon.png.cc3626cecc06c4f6ffdfe0f4d6249e20.pngSpeelplezier

Het Spaanse voetbal is altijd een leuke uitdaging om te beginnen op Football Manager. Of je nu in de hoogste divisie of de laagste divisie speelt, het spelplezier zal er altijd wel zijn aangezien het één van de mooiste competitie van de wereld is. Er zijn heel wat mooie clubs in Spanje die in de lagere regionen gesukkeld zijn en staan te trappelen om terug te keren naar waar ze thuishoren. Castellón zoekt alleen nog een virtuele Dick Schreuder om in sneltreinvaart het Spaanse voetbal te bestormen.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen