Cesar Montes

105

De laatste tijd zien we steeds meer Mexicaanse spelers doorbreken in de Eredivisie. Tijd om eens een kijkje te nemen in Noord-Amerika om zo’n speler te scouten. We stuitten op Cesar Montes en waren verrast over zijn kwaliteiten. Zou hij het kunnen redden op de Europese velden?

Spelerspaspoort

Naam: Cesar Montes
Nationaliteit:Mexico
Leeftijd: 21 (24/02/1997)
Lengte: 191 cm
Gewicht: 70 kg
Voet: Rechts
Club:Monterrey
Contract: 30/06/2022
Positie: Centrale verdediger
Waarde: €1.2M
Kosten in 2018: €13M
Salaris p/w: €6.75k

Transfer informatie

We hebben geprobeerd om een realistische club te vinden voor Montes. We kwamen uit bij onze Nederlandse topclub PSV. Monterrey ging in zee met een transfersom van 13 miljoen euro. Een redelijk hoog bedrag om op te hoesten voor een Nederlandse club. Montes wilde echter wel graag tekenen en dus zou de transfer kunnen plaatsvinden.

Sterke punten
+ Mandekking
+ Techniek
+ Beslissingen
+ Snelheid
+ Sprongkracht
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Koppen
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Cesar Montes – 2018

Cesar Montes 2018

Montes wordt bij Monterrey gebruikt in een roulatiesysteem. Naast enkele ervaren centrale verdedigers zal hij de nodige minuten gaan maken. Kan natuurlijk ook niet anders aangezien hij op zo’n jonge leeftijd al meer dan 90 wedstrijden voor zijn club heeft gespeeld.

2Cesar Montes – 2028

In 2028 speelt César Montes voor Newcastle United. Hier kwam hij terecht via Pachuca (huur) en Tianjin Quanjian. De Chinese club had in 2021 bijna zeven miljoen euro over voor de Mexicaan. In 2023 tekende hij voor Newcastle, dat bijna 16 miljoen euro voor hem betaalde. Zijn waarde ligt momenteel op 23 miljoen en dus zou de Engelse club in de nabije toekomst aardig kunnen cashen voor de centrale verdediger.

Ook de interlandcarrière van Montes is succesvol te noemen. Hij kwam tot nu toe 73 keer uit voor Mexico en maakte hierin één doelpunt.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update