CD Tenerife

Home Archief CD Tenerife

Auteur

Datum

Categorie

Als je aan Tenerife denkt, dan denk je aan toerisme. Het eiland is het grootste van alle Canarische Eilanden en wordt ook wel ‘’het eiland van de eeuwige lente’’ genoemd. Met Las Palmas heeft deze eilandengroep een profclub op het hoogste niveau. Toch speelt er op Tenerife ook een profclub, namelijk Club Deportivo Tenerife. De club, die in haar hoogtijdagen in de jaren negentig nog voor de UEFA Cup tegen Feyenoord speelde, kende vele bekende spelers en trainers. Zo speelden Roy Makaay, Ferdi Vierklau, Mista en Mariano Bombarda voor deze club en werd het eerste elftal al eens getraind door Rafael Benítez en Jupp Heynkes. Maar niet alleen mensen van buitenaf maakten naam op het eiland, ook lokale helden groeiden uit tot prima voetballers. Denk hierbij aan Omar Marscarell, Ayoze Pérez en natuurlijk Pedro Rodriguez, die naam heeft gemaakt bij FC Barcelona en Chelsea FC. Genoeg redenen dus om eens een kijkje te nemen op dit prachtige eiland.

Clubgegevens
Volledige naam: Club Deportivo Tenerife
Bijnaam:
Jaar van oprichting: 1922
Competitie: La Liga 1|2|3
Prognose: 12e
Speelt Europees: Nee
Stadion: Estadio Heliodoro Rodríguez López (capaciteit: 23.660)
Beoordeling trainingsvelden: Vrij goede trainingsaccommodatie
Beoordeling jeugdopleiding: Redelijke jeugdaccommodatie (Redelijke jeugdopleiding)
Balans: €1.937.384 (Nettoschuld: €7.866.289)
Transferbudget: €18.653
Loonbudget: €90.727 p/m (€90.727 p/m in gebruik)

Santa Cruz de Tenerife, de hoofstad van het eiland. Foto door Mataparda.

Financiën & Faciliteiten
CD Tenerife kun je het Heracles Almelo van Spanje noemen. Een relatief kleine club die haar zaakjes goed op orde heeft. Het beleid dat je in de eerste jaren zal moeten voeren, zal misschien niet het leukste zijn, maar je zult toch even door de zure appel heen moeten bijten. Ondanks dat Tenerife redelijk gezond is, staat het tegelijkertijd ook op instorten. Er zal niks meer uit mogen gaan dan dat er binnen komt. Met enkele gerichte verkopen kun je genoeg ruimte maken om wat transfervrije spelers aan te trekken. Hier zul je het mee moeten doen in het begin. Als je dit beleid de eerste jaren goed toepast, kun je financieel erg ver komen. Het is dan ook belangrijk dat je veel met de jeugdopleiding aan de slag gaat. Voor Spaanse tweede divisie-begrippen heb je een prima jeugdopleiding. Enkele pareltjes hebben al de jeugdopleiding verlaten om het avontuur in het eerste elftal aan te gaan. Aan jou de taak om dit voort te zetten. Hiermee kun je uiteindelijk weer veel geld verdienen. Gezien de financiën is het niet aan de orde om je trainings- en jeugdaccommodatie een boost te geven: dit zul je pas na een aantal seizoenen kunnen/hoeven doen. Roeien met de riemen die je hebt lijkt dan ook de lijfspreuk van CD Tenerife.

Selectie/versterkingen & tactische mogelijkheden
Als je naar de selectie kijkt, zie je dat elke positie prima bezet is. In Tenerife B spelen twee spelers die makkelijk het niveau van het eerste elftal aankunnen, namelijk Ale Pipo en doelman Angèl. Mijn advies is om deze heren over te hevelen naar de hoofdmacht van de club. Gezien de vele buitenspelers lijkt een 4-1-2-2-1 of 4-2-3-1 opstelling het meest voor de hand liggend. Ook een 4-4-2 systeem zou prima passen bij deze selectie, omdat je drie spitsen in je team hebt rondlopen. Met Dani Hernández op doel heb je een prima sluitpost. Angèl zou dan prima je tweede keeper kunnen zijn en Ismael Falcón zou je dan voor een mooi bedrag kunnen proberen te verkopen. De tweede optie is om Angèl te verhuren en Falcón tweede doelman te maken. Dit is aan jou. Achterin is elke positie dubbel bezet. De links- en rechtsachter lijken Iñaki en Raúl Cámara te worden. Hier is geen discussie over mogelijk. Centraal achterin lijkt het wat lastiger. Elke centrale verdediger is klaar voor een basisplek: aan jou dus de keuze. Op het middenveld is het wat schaars. Met Vitolo, Aitor Sanz en de gehuurde Marc Crosas heb je eigenlijk de centrale mensen wel gehad. Wil je met twee of drie centrale middenvelders spelen? Kijk dan of een jeugdspeler voldoet aan je eisen. Mocht dit niet zo zijn, ga dan eens een kijkje nemen op de transfermarkt. Mede doordat je Ale Pipo naar het eerste elftal hebt gezet, heb je twee centraal aanvallende middenvelders. Normaal gesproken wordt het grootste talent van je selectie, Cristo González, de ‘’nummer 10’’ van je elftal en zal Ale Pipo plaats moeten nemen op de bank. Op de vleugels heb je een ruime keuze. Aan beide kanten heb je drie gegadigden. Gezien de leeftijd/kwaliteitsverhouding zou ik aanraden om voor Edu Oriol en Álex García een nieuwe club te gaan zoeken. Dit komt goed uit, want zo kun je je middenveld makkelijker versterken. Voor de nummer 9-positie heb je drie kandidaten. Anthony Lozano lijkt je eerste spits te worden. Deze Hondurees lijkt kwalitatief veel beter dan zijn concurrenten. Lozano valt na zijn huurperiode voor een prikkie op te halen bij zijn moederclub Olimpia. Mijn advies is dan ook om hem in de zomer van 2017 definitief aan te trekken. Al met al heb je een ruime keuze. Met gerichte aankopen kun je in je eerste seizoen erg ver komen.

Cristo González, het grootste talent van CD Tenerife

Uitdaging
De Canarische Eilanden wil graag weer twee ploegen op het hoogste niveau hebben. Met Las Palmas lijkt het goed te komen, dus moet jij ervoor zorgen dat ook CD Tenerife er gaat komen. Dit zal niet makkelijk binnen één jaar te bewerkstelligen zijn, dus maak een goed plan. Mocht je eenmaal zover zijn, dan is de uitdaging om de koning van de Canarische Eilanden te worden. Maak korte metten met Las Palmas en zorg dat ze op het buureiland tegen je club opkijken. Weet je het ver te schoppen? Ga dan eens kijken of je de concurrentiestrijd met rivaal Real Madrid aan kunt gaan in de Spaanse top.

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste FM20 Artikelen

Hoe het coronavirus is verwerkt in FM21

Hoe is het coronavirus verwerkt in Football Manager 2021? De belangrijkste veranderingen op een rij!

FM 2021 – Systeem Eisen

De volgende systeemeisen zijn benodigd om Football Manager 2021 te draaien op je desktop of op je laptop.

Koop Football Manager 2021 via Managers United!

Koop Football Manager 2021 via Managers United en krijg geweldige korting op je bestelling!