Calvin Stengs

589

Het zou het seizoen van Calvin Stengs moeten worden vorig jaar, maar het werd een horrorseizoen. Na enkel acht minuten spelen tegen PSV scheurde hij zijn voorste kruisband af, waardoor hij een jaar lang stil heeft moeten staan in zijn ontwikkeling. In 2018/19 is hij terug en kan Stengs weer beginnen naam en faam te maken als voetballer. Hoe groot kan deze speler worden? En hoe presteert hij in Football Manager?

Spelers paspoort

Naam: Calvin Stengs
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 19 (18/12/1998)
Lengte: 187 cm
Gewicht: 80 kg
Voet: Links
Club:AZ
Contract: 30/06/2022
Positie: Rechtsbuiten
Waarde: €1.8M
Verwachtte kosten: €10.25M
Salaris p/w: €3.2k

Transfer informatie

AZ zit vrij breed in de buitenspelers, vandaar dat hij als elftalstatus ‘In Roulatiesysteem’ heeft. Dit maakt hem welwillend tot een overstap. Voor grote clubs is hij sowieso een gemakkelijk doelwit, maar ook lagere Europese clubs kunnen hem halen. Als manager van Ajax was het niet al te moeilijk om AZ te verleiden tot het verkopen van Stengs. Voor een bedrag van €10.25M kon hij de overstap maken naar de hoofdstad. Hij nam genoegen met dezelfde elftalstatus.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Behendigheid
+ Eerste balcontact
+ Techniek
+ Omhalen
Zwakke punten
– Blessuregevoelig
– Kracht
– Koppen
– Sprongkracht
– Positie kiezen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Calvin Stengs – 2018

Calvin Stengs 2018 Football Manager 2019

Zoals eerder benoemd is de concurrentie als flankspeler bij AZ vrij zwaar. Met Guðmunsson, Idrissi en Mihalik is de concurrentie hevig en het zal per game verschillen wie de voorkeur krijgt. Toch is de kans groot dat hij vroeg of laat zijn kans zal krijgen bij AZ. In tegenstelling tot de andere drie is Calvin Stengs de enige linksbenige rechtsbuiten. Dit zal ervoor zorgen dat hij naar binnen zal snijden en vaak zelf tot schieten komt. Daarnaast is er nog iets aan Calvin Stengs dat hem een mooie voetballer maakt op Football Manager. Hij probeert namelijk graag omhalen, wat resulteert in fantastische doelpunten als er één in vliegt. Dat wil je toch niet missen?

2Calvin Stengs – 2028

Calvin Stengs 2028 Football Manager 2019

Calvin speelde nog 3 seizoenen in Alkmaar, waar hij de beker won in 2021. Hij kon hogerop in de Eredivisie en greep deze kans met beide handen aan. Hij werd de nieuwe buitenspeler van PSV, maar dit duurde enkel een seizoen. Hierin werden ze wel kampioen en won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal, maar ook won hij de Gouden Schoen. Natuurlijk is het dan logisch dat je ook bij de buitenlandse clubs interesse wekt.

Hij vertrok voor €20M naar Schalke 04 en speelde hier 59 wedstrijden in 2 jaar, toen hij weer de optie kreeg om te verhuizen. Het grote Paris Saint-Germain was geïnteresseerd en bood €62 M op de speler, waardoor hij zijn spullen pakte. Hij belandde op de bank achter Kylian Mbappé en het werd geen groot succes. Hij werd uitgeleend aan Villareal en Lyon en toen hij terugkeerde zag PSG geen rol meer voor hem weggelegd. Stengs speelde 35 interlands en wist hierin 9 keer tot scoren te komen.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

Wonderkinderen – Beste CoachesBeste ScoutsMU Data Update