Birmingham City

Auteur

Datum

Categorie

Midden in Birmingham, op loopafstand van het centrum van de stad, vinden we Birmingham City. Een club die een ruime geschiedenis heeft in het Engelse voetbal, maar tot op heden nauwelijks grote prijzen wist te pakken. Met een enorme potentiële fan schare uit de tweede stad van Engeland, zou dat toch anders moeten kunnen…

Clubhistorie

Birmingham City werd opgericht in 1875 onder de naam Small Heath Alliance en behoort daarmee tot de oudste clubs in het Engelse professionele voetbal. De huidige naam nam de club pas aan in 1943. Ongeveer de helft van de seizoenen die de club meedraaide in de top van het Engelse voetbal, speelde de club op het hoogste niveau.

Toch is de prijzenkast van de Blues redelijk leeg. De club won nooit het kampioenschap van Engeland, al werden ze in 1893 wel de eerste kampioenen ooit op het tweede niveau. Aan hoofdprijzen prijken slechts twee League Cups in de prijzenkast, gewonnen in 1963 en 2011. Er is dus nog een wereld te winnen voor deze club.

Birmingham generalVerwachtingen en budgetten

Het bestuur heeft in principe niet de illusie dat je dit seizoen veel potten gaat breken in het Championship. Wel willen ze in de bovenste helft van de ranglijst eindigen en dat zal al moeilijk genoeg kunnen zijn. Daarboven wil de club ook nog eens een ronde in de FA Cup en twee rondes in de League Cup overleven. Dat zal natuurlijk in haalbaarheid van de loting afhangen. Je zult dit echter wel allemaal moeten doen met een lege beurs. In het transferpotje zit een schamele 200K en je gaat momenteel al 70K per maand over je loonbudget heen. Het zal dus eerder bezuinigen zijn dan nog meer spelers aan boord halen.

Financiën

De financiële positie van Birmingham City is niet bepaald florisant. De club heeft een flinke schuld, waarop de komende maanden nog 575K per maand op moet worden afgelost. Als je je dan bedenkt dat er momenteel ook nog eens maar een goede 2 miljoen op de balans staat, weet je dat je op de financiën zult moeten letten als je op de lange termijn succes wilt hebben met de Blues.

Birmingham finance

Selectie

Birmingham selectie

Beste spelers en grootste talenten

Jota

Birmingham Jota

Che Adams

Birmingham Adams

David Davis

Birmingham Davis

Wes Harding

Nick Okoro

Charlie Lakin

[td_smart_list_end]

Tactiek

Als het aan ons zou liggen, zouden we kiezen voor een 4-2-3-1 opstelling om mee te gaan spelen met Birmingham City. De ploeg beschikt over een aantal zeer getalenteerde spelers die vanaf de positie van rondom die ene spits gevaar kunnen stichten.

DM: David Stockdale
VR: Maxime Colin
VC: Harlee Dean
VC: Marc Roberts
VL: Kristian Pedersen
MC: David Davis
MC: Maikel Kieftenbeld
AMR: Che Adams
AMC: Jota
AML: Jacques Maghoma
SP: Lukas Jutkiewicz

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen