Bazoer

Personalia
Naam:
Riechedly Bazoer
Positie: CV/CVM/CM
Leeftijd: 19 jaar
Club: Ajax

De nieuwe Yaya Touré, zoals Riechedly Bazoer op een geven moment liefkozend werd genoemd, is momenteel in het echt op een zijspoor belandt bij Ajax. De winterse transfer naar het Duitse Wolfsburg lijkt dan ook niemand nog echt teverbazen. Bazoer maakt daarmee in zijn jonge loopbaan al een tweede transfers, hij vertrok namelijk bij PSV om voor zijn kans te gaan in Amsterdam. De meningen zijn verdeeld over het naderende vertrek van misschien wel het grootste talent sinds Wesley Sneijder/Rafael van der Vaart bij Ajax. Tegenstanders van het vertrek voeren (terecht) aan dat Bazoer over een enorm potentieel beschikt. Voorstanders (wellicht ook geleid door de huidige goede resultaten) zullen vooral benadrukken dat Bazoer lui oogt en nonchalant speelt. Hoe dan ook, in FM 2017 is het een speler die in geen enkel elftal zou misstaan, zeker gezien zijn multifunctionaliteit.

In FM heden
De geboren Utrechter kan namelijk uit de voeten op drie posities in FM. Hij komt het best tot zijn recht in een rol als Spelmaker voor de defensie in de positie van verdedigende middenvelder. Hij kan echter aan het begin van het spel ook prima uit de voeten als centrale verdediger of centrale middenvelder. Vooral in een elftal dat veelvuldig aan de bal is kan je met Bazoer in het hart van de defensie mooie resultaten boeken. Het is zelfs mogelijk om dit toptalent om te trainen tot aanvallende middenvelder, kortom alleen positioneel kun je al veel kanten op met Bazoer.

In FM toekomst
Dan even over dat potentie, gespiekt in de FM-editor blijkt dat Bazoer van alle Nederlandse & Belgische spelers de speler is met de hoogste variabele potentie. Dat wil zeggen als hij maximaal getraind wordt en zijn potentie positief uitvalt, hij de beste speler wordt met die nationaliteit. Uiteraard wel alleen gekeken naar spelers die aan het begin van de game in het spel zitten, de jeugdinstroom die vaak spelers inbrengt met een hoge potentie dus buiten beschouwing gelaten.

Hoe ziet Bazoer eruit als wij zijn huidige niveau omzetten naar zijn potentiële niveau? Kijk die statistieken eens! Wat een beest! Nog een tip voor de liefhebbers van dit wonderkid: begin jij je game bij Ajax? Leg deze jongen gelijk zonder transferclausules vast voor een periode van 5 jaar. Zijn contracteisen zullen namelijk naarmate de vorderingen in je game snel niet meer te voldoen zijn voor Ajax en dan gaat zijn zaakwaarnemer ook nog proberen om een transferclausule op te nemen in zijn contract. Waarschijnlijk zal je Bazoer niet tot in de lengte van jaren bij Ajax kunnen houden, maar met een slim contract verdien je straks goud geld aan dit pareltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here