Back 2 the future – Project @Vitesse

ids pixDe dagen worden hier al geteld. Nog geen drie weken en de nieuwe Football Manager is weer een feit. Als Managers United gaan wij ook verder met deze nieuwe versie en sluiten wij geleidelijk aan het boek FM 2015 dicht. In de novellenbundel betekent dat de verkiezing van de laatste In De Schijnwerpers. Het kon niet toepasselijker dat de toewijzing voor de laatste verkiezing van FM 2015 naar een erelid gaat. Er werd massaal gestemd, maar de overwinning was kristalhelder. De overwinning ging naar een man waar allereerst een groot applaus voor mag worden gegeven. Als er een dikke twee maanden na het starten van de novelle maar liefst 25 pagina’s worden bereikt, dan is het duidelijk wat betreft de toewijding van de novellist.

Een tweede toeval is de naam van de novelle. Deze week ging de aandacht uit naar het thema ‘back to the future’. 21 oktober 2015 was de dag waar Marty McFly en ‘Doc’ Brown in Back to the Future II naartoe reisden. En hoewel de novellist een heel andere benadering heeft in zijn novelle, mag er toch wel van een perfecte timing worden gekozen dat juist deze week deze novelle tot IDS wordt verkozen. Bob Peeters, oud Belgische voetballer, vertolkt de hoofdrol in deze versie van ‘back to the future’.

De startdatum van de novelle was in juli 2008. Bob Peeters zet op dat moment zijn handtekening onder een contract dat hem trainer van AA Gent maakt. Hij begint aan een avontuur dat hem uiteindelijk bij het Engelse Charlton Athletic moet brengen, de club dit hij in het echt ook onder zijn hoede heeft gehad. De weg is echter lang en vol verassingen. Een weg dat hem heeft gebracht bij Vitesse waarbij Peeters de trainer werd in het ambitieuze project: ‘Project 2013’. De resultaten liegen er niet om. In een doldwaze competitie, waar er met veel geld wordt gesmeten, houdt Vitesse juist het hoofd koel. Peeters en Vitesse lijken zodoende het perfecte koppel.

De novellist Redrabbit heeft inmiddels, in korte tijd, een duizelingwekkend aantal aan updates geleverd. Hij doet dit via simpele screenshots uit het spel en voegt hier af en toe relevante afbeeldingen aan toe. Daarnaast wordt er bij tijd en wijle een stuk geschreven over het wekelijkse praatgroepje van de Eredivisie, Studio Voetbal. De populariteit liegt er niet om. De novelle is gemakkelijk te volgen en het regent updates. Hier zal je als volger nooit teleur worden gesteld door updateloze dagen. Wellicht is dat wel de kracht van de novelle. Nee, de novelle moet het niet van zijn sterke design hebben. En nee, ook tekstueel zijn er sterkere novellen geweest. Het gemak, de eenvoud, de regelmaat en de leuke verhaallijn. Dat zijn punten wat de laatste winnaar van de IDS dit seizoen, kenmerkt.

En in de ‘back to the future’ week is het prachtig om Redrabbit zijn novelle te verkiezen tot IDS. Het is daarmee de twaalfde novelle die in de IDS mag komen te staan. Een prachtig rijtje waar Yves en ik zeer content mee zijn. Football Manager 2015 was wederom een schitterende editie. Nu gaat onze scope naar Football Manager 2016. Hopen op nog zo’n succesvol seizoen. Tot die tijd blijf ik echter nog genieten van de novelle van Redrabbit. ‘Back 2 the future – Project 2013 @Vitesse‘, winnaar van de IDS van oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here