Back 2 the future – Project 2013 @Vitesse

avatar nvdwDe leukste novellen hoeven niet altijd de meest sprookjesachtig geschreven verhalen te zijn. Ze hoeven ook niet altijd de meest gruwelijk mooi afgewerkte updates te hebben. Je hoeft ook zeker niet een novelle te beginnen met een topclub om volgers te krijgen. Wie een korte blik over de IDS-topic werpt ziet dat er novellen zijn die voldoen aan mijn eerste en tweede genoemde punt. Favoriet zijn zulke novellen dan ook nog altijd. Geen wonder, want het is een bepaalde extra touch die een novellist in zijn novelle stopt. Van een extra touch kunnen we ook spreken als we naar de Novelle van de Week kijken. Nee, van zijn updates raak je niet overdonderd vanwege de grafische klasse en ook tekstueel gezien staan er elke update slechts enkele woorden. Deze novellist heeft een andere klasse. Een klasse dat wordt gewaardeerd in novellenland.

Op zoek naar een nieuw avontuur zocht Redrabbit heil in het personage van Bob Peeters. Het project genaamd, Back 2 the future, sprak boekdelen toen duidelijk werd dat er met FM09 zou worden gespeeld. Startdatum: juli 2008. Laat dat nou precies de datum zijn waarop Bob Peeters in real life trainer van AA Gent werd. Zo geschiede. Het idee is om Peeters zijn managerscarrière na te bootsen en uiteindelijk te belanden bij de vorige club die hij trainde: Charlton Athletic. De pad daar naar toe was nog onduidelijk en zou ook anders – en hopelijk beter – lopen dan in het echt, maar alles moest en zou in het teken staan van het project.

Bij AA Gent begon zodoende het verhaal. Met simpele, maar effectieve screenshots uit het spel wist Redrabbit menig lezer tot zijn novelle te bekoren. Het extraatje wat de lezers vaak nog erbij gekregen was een verhitte discussie tussen Jan Mulder en Johan ‘Bamibal’ Boskamp bij SporzaLive. Zowel realistisch (richting het project) als een leuke toevoeging aan de novelle. Die discussies gingen vaak over de resultaten van Peeters. Het eerste seizoen begon de voormalige spits namelijk pover, maar na een uitstekende opmars vond het haarzelf uiteindelijk terug op de derde plaats en verloor het de beker na strafschoppen. Een prima seizoen dat verlangde naar meer. Iets dat niet kwam. In het tweede seizoen wilde het totaal niet vlotten voor Peeters en co wat resulteerde in een ontslag, begin december.

Slechts acht dagen was wat Peeters nodig had om een nieuwe club te vinden. Een nieuwe club in de naam van Vitesse. Ook deze club paste eigenlijk perfect in de lijn van het project van Redrabbit. Daar werden in 2010 door de nieuwe Georgische voorzitter, Merab Jordania, ambitieuze woorden uitgesproken. Het ging over ‘Project 2013’. In dat jaar zou Vitesse kampioen moeten worden. Kan Bob Peeters hieraan voldoen? Het ziet er in elk geval uitstekend uit. Het tweede volledige seizoen van Peeters bij Vitesse is inmiddels in volle gang en de Belg nestelt zich met de Arnhemmers in de top van de Eredivisie. Arnhemmers die, hoe realistisch Redrabbit blijft in zijn novelle, meer uit een vreemdelingenlegioen bestaat dan uit eigen jeugd. Ook dat was een bijkomstigheid van Jordania en Redrabbit weet hier keurig op in te spelen. Ware het niet dat er nu ook echt Europese (top)talenten bij Vitesse komen voetballen. Hiermee is ‘Project 2013’ wellicht mogelijk.

Tot die tijd blijf ik mij in elk geval amuseren met de novelle van Redrabbit. Het snel en overzichtelijk posten van alle gebeurtenissen in zijn spel blijft aantrekken. Alles moet worden gedeeld en dan is deze manier van presenteren wellicht één van de beste oplossingen. Mensen willen weten wat er met Peeters en Vitesse gebeurt. Wil jij dat ook? Neem dan eens een kijkje in de Novelle van de Week: Back 2 the future – Project 2013 @Vitesse van Redrabbit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here