Aston Villa

Auteur

Datum

Categorie

Een van de meest roemruchte clubs uit de Engelse voetbalgeschiedenis is Aston Villa. De club uit Birmingham behoort over de 130-jarige geschiedenis van het Engelse voetbal tot de top-5 van beste teams. Desondanks komt de club nu uit op het tweede niveau. Kun jij Aston Villa weer naar een nieuwe glorie-periode brengen?

Clubhistorie

De Villans werden opgericht in 1874 en in 1897 betrok het Villa Park, de plaats waarop de club tot op de dag van vandaag haar thuiswedstrijden afwerkt. De eerste grote prijs pakt de club al in 1877, met de winst van de FA Cup. In totaal pakt de club deze beker 7 keer.

Ook in de Engelse competitie weet de club zich 7 keer tot kampioen te kronen. Het meest recent was dat in 1981, waarna een jaar later hier ook de verovering van de Europa Cup I en de Europese Supercup nog eens aan toe werden gevoegd. De club staat, gezien over de complete geschiedenis van het Engelse voetbal op een vijfde plek, maar moet het dit seizoen al voor het derde jaar op rij doen met een plek in het Championship.

Verwachtingen en budgetten

Het is niet geheel onverwacht dat het bestuur van je verwacht dat je weer toewerkt naar een plek in de Premier League. Je zult je dus minimaal voor de play-offs moeten plaatsen om de bazen tevreden te houden. Daarnaast zul je ook minimaal één ronde in beide bekers moeten overleven. Om dit voor elkaar te krijgen, zul je het vooral moeten doen met de selectie die je momenteel tot je beschikking hebt. Want ondanks dat je een transferbudget krijgt van 2,8 miljoen, zit er in je loonbudget geen ruimte meer.

Financiën

Met de financiële positie van Aston Villa lijkt op het eerste oog niets mis. De club heeft een nette 28 miljoen op de balans staan en daarmee een gezonde buffer. Toch zul je uit moeten kijken. De inkomsten in het Championship liggen een stuk lager dan wat de club jarenlang in de Premier League gewend is geweest en de salarishuishouding heeft zich dan ook nog niet helemaal aangepast op het spelen op het tweede niveau. Snel promoveren of de salarissen verder op orde brengen zullen je dus moeten helpen ook op de langere termijn de club financieel in goede conditie te houden.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Jack Grealish

Jack Grealish

John McGinn

John McGinn

Lovre Kalinic

Lovre Kalinic

Andre Green

Andre Green

Rushian Hepburn-Murphy

Rushian Hepburn-Murphy

James Bree

James Bree

[td_smart_list_end]

Tactiek

Je hebt best een flinke selectie tot je beschikking met Aston Villa, waarbij je best een hoop keuzevrijheid hebt in de formatie die je wil hanteren. De enige positie waar maar weinig keuze is, is in de spits, waardoor we aan zouden raden normaal met een formatie te spelen met maar een spits. Hieronder kiezen we dan er ook voor de sterkste opstelling in te vullen in een 4-5-1 opstelling.

DM: Lovre Kalinic
VR: Alan Hutton
VC: James Chester
VC: Axel Tuanzebe
VL: Tyrone Mings
VM: Mile Jedinak
MC: Conor Hourihane
MC: John McGinn
AMR: Anwar El Ghazi
AML: Jack Grealish
SP: Tammy Abraham

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen