Arthur Gomes

95

Dat er veel goede voetballers in Brazilië rondlopen is een understatement. Jaarlijks verlaten vele talentvolle spelers hun geboorteland om in Europa hun geluk te beproeven. Arthur Gomes wordt gezien als groot talent en het is dan ook de vraag wanneer hij de stap naar Europa maakt.

Spelerspaspoort

Naam: Arthur Gomes
Nationaliteit: Brazilië
Leeftijd: 19 (03/07/1998)
Lengte: 175 cm
Gewicht: 68 kg
Voet: Rechts
Club: Santos
Contract: 31/12/2021
Positie: Rechtsbuiten
Waarde: €2.8M
Kosten in 2018: €9.75M
Salaris p/w: €425k

Transfer informatie

Gomes is voor menig Europese subtopclub een haalbare kaart. De Braziliaan is een talentvolle speler met een hoge potentie. Santos vraagt iets minder dan tien miljoen euro voor hem en dit is een realistische prijs. Wellicht kun je met enkele premies het transferbedrag nog verlagen.

Sterke punten
– Afwerken
– Dribbelen
– Kalmte
– Zonder bal
– Snelheid
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Techniek
– Voorzetten

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Arthur Gomes – 2018

Arthur Gomes wordt bij Santos gezien als een speler die in een roulatiesysteem gebruikt wordt. Echter speelt hij genoeg wedstrijden om als een volwaardig eerste elftal speler gezien te worden.

Arthur Gomes – 2028

Over de carrière van Gomes kunnen we kort zijn: hij is een trouwe speler gebleken. Hij speelde tot 2027 bij zijn club Santos en had hier jaarlijks een basisplaats. Met deze club wist hij geen Braziliaans landskampioen te worden, maar wel meerdere malen de Copa Libertadores te winnen. Opvallend: Santos werd in de tijd dat Gomes bij de club speelde zes keer tweede!

In 2027 vertrok Gomes naar Vasco de Gama om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Hier wist hij meteen een basisplaats te veroveren en zijn doelpuntenrecord te verbeteren: hij scoorde tien keer. Tot een interland is het helaas nooit gekomen.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update