Arnaut Danjuma Groeneveld

366

Arnaut Danjuma Groeneveld is een rijzende ster. Sinds zijn transfer van NEC naar Club Brugge presteert hij boven verwachting en dit resulteerde in al twee interlands bij het Nederlands elftal. Vele Europese topclubs hadden al interesse in deze vleugelspeler en de vraag is dan ook waar zijn toekomst ligt. Wij bekijken hem vandaag in FM19.

Spelerspaspoort

Naam: Arnaut Danjuma Groeneveld
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 21 (31/01/1997)
Lengte: 178 cm
Gewicht: 74 kg
Voet: Rechts
Club:Club Brugge
Contract: 30/06/2022
Positie: Linksbuiten
Waarde: €7M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €10k

Transfer informatie

Als manager van Atlético Madrid hebben we geprobeerd om Arnaut Danjuma los te weken. Club Brugge ging akkoord met een transfersom van 17 miljoen euro, echter wilde Danjuma niet tekenen omdat hij pas net bij de club zit. Een jaar later is hij uiteraard wel op te pikken en misschien wel voor een lagere transfersom.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Eerste balcontact
+ Techniek
+ Behendigheid
+ Versnelling
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Passing
– Anticiperen
– Zonder bal
– Uithoudingsvermogen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Arnaut Danjuma Groeneveld – 2018

Danjuma is een bepalende speler bij Club Brugge. Zijn basisplaats staat vast en zijn contractstatus als roulatiespeler is dan ook alleen iets wat zwart op wit staat. In de werkelijkheid is het dus totaal anders.

Arnaut Danjuma 2018

Arnaut Danjuma Groeneveld – 2028

Als we kijken naar de carrière van Arnaut Danjuma dan zien we dat hij goed op weg was om de Europese top te halen. In de zomer van 2019 vertrok hij bij Club Brugge en ging terug naar Nederland om bij Ajax te spelen. De Amsterdammers betaalde 8,5 miljoen euro voor de buitenspeler. Na een sterk seizoen waarin hij met Ajax de dubbel won maakte Danjuma een bijzondere stap. Hij verkaste naar VfL Wolfsburg. Ajax nam genoegen met een transfersom van vijf miljoen euro en dit is uiterst opmerkelijk te noemen.

In Duitsland had het jeugd exponent van TOP Oss en PSV het lastig. Met slechts vier basisplekken en welgeteld nul doelpunten kunnen we zijn periode bij Wolfsburg als mislukt beschouwen. Lokomotiv Moskou huurde hem en hier deed hij het wel naar behoren. De Russen namen hem een jaar later voor een slordige 7,5 miljoen euro definitief over. Ondanks een klein uitstapje naar Cagliari is Danjuma een gewaardeerde basisspeler en scoort hij een behoorlijk aantal doelpunten. Ondanks zijn goede spel is er nog geen interesse vanuit West-Europa.

De interlandteller bleef door zijn haperende ontwikkeling steken op vier.

Arnaut Danjuma 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update