Andrea Belotti

Personalia
Naam:
Andrea Belotti
Positie: Spits
Leeftijd: 22 jaar
Club: Torino FC 1906

In FM: Heden
Ondanks dat Football Manager boordevol spelers zit die door heel veel mensen keer op keer worden gekocht, zijn er ook van die spelers die niet opvallen maar jouw team wel beter kunnen maken. De 22-jarige Italiaanse aanvaller Andrea Belotti is zo’n soort speler. Hij is een vrij complete spits die naast zijn goede afwerking redelijk snel is, fysiek zeer sterk is en ook nog eens goed een bal kan koppen. Doordat hij vrij hoog scoort voor vastberadenheid is hij daarnaast ook nog eens een speler die niet snel op zal gaven en veel zal doen om zijn doelen te bereiken. Zodra jij een nieuwe save game begint, is deze speler dan ook meteen gewild door topclubs als Bayern München en Chelsea. Toch is hij goed te behouden voor je ploeg door hem veel te laten spelen. Al snel zal hij vragen om een nieuw contract en als je een beetje aan zijn eisen tegemoet kunt komen, heb je een echte goalgetter in huis die zeer loyaal aan de club is en zal blijven.

Mocht je in een save game met een andere club beginnen dan Torino, dan moet je erop rekenen dat je voor deze veel scorende aanvaller tussen de 25 en 35 miljoen euro neer moet tellen. Echter is hij dit bedrag dubbel en dwars waard aangezien hij vrijwel ieder seizoen goed is voor tussen de 25 en 35 doelpunten. Hierdoor zul je dus ook sportieve successen gaan boeken, waardoor het financiële aspect van zijn aankoop al vrij snel naar de achtergrond zal verdwijnen.

In FM: Toekomst
Helaas zit deze Italiaanse goalgetter in Football Manager al vrij snel aan zijn plafond. Of hij nu bij Torino blijft of naar een andere club verkast, heel veel beter worden doet hij niet meer. Dat geeft echter niets want hij zal er op lost blijven scoren zolang jij ervoor zorgt dat hij genoeg aanvoer krijgt. Doordat zijn beste rol die van ‘diepe spits’ is kun je hem dan ook het beste meteen op die rol trainen zodra je de beschikking krijgt over deze speler. Dan zul je vanaf dag één tot aan de dag dat hij ermee gaat stoppen, of dat jij klaar bent met hem, er heel wat doelpunten voor terug gaan krijgen. Daarnaast zal Belotti al vrij snel opgeroepen gaan worden voor de Italiaanse nationale ploeg waardoor hij ook op dat vlak ervaring op zal gaan doen.

De carrière van Belotti in Football Manager heeft dus wel wat weg van zijn grote voetbalidool. Andriy Shevchenko was ook een speler die in de Serie A furore wist te maken en dat is dan ook precies het pad wat Belotti zal gaan volgen indien jij hem in staat stelt er het maximale uit te halen. Wel zul je ieder seizoen een gevecht moeten voeren om hem uit handen van de Europese topclubs zien te houden. Daarvoor zul je bijna jaarlijks een sterk verbeterd contract aan moeten bieden. Dus zorg ervoor dat jij jouw financiën goed op orde hebt, zodat hier ruimte voor is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here