Alexander Isak

203

Afgelopen transferperiode heerste er veel teleurstelling in Tilburg: Fran Sol vertrok naar Dinamo Kiev en Willem II was zodoende haar lieveling kwijt. De supporters hadden een hard hoofd in de opvolging van de spits. Toch wist technisch directeur Joris Mathijsen een prima vervanger aan te trekken: Alexander Isak. De jonge Zweed wordt gehuurd van Borussia Dortmund en heeft in korte tijd veel indruk gemaakt bij de Tricolores. Hoe goed kan de ”nieuwe Zlatan” worden in de toekomst?

Spelerspaspoort

Naam: Alexander Isak
Nationaliteit: Zweden
Leeftijd: 18 (29/09/1999)
Lengte: 190 cm
Gewicht: 74 kg
Voet: Rechts
Club: Willem II (gehuurd van Borussia Dortmund)
Contract: 30/06/2022
Positie: Spits
Waarde: €3.2M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €15k

Transfer informatie

Aangezien Isak door Borussia Dortmund verhuurd wordt aan Willem II is het niet mogelijk om hem in 2018 aan te trekken. In de zomer van 2019 zou dit wel moeten lukken, echter zul je dan een flinke transfersom op tafel moeten leggen.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Techniek
+ Anticiperen
+ Sprongkracht
+ Versnelling
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Beslissingen
– Kalmte
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Alexander Isak – 2018

Alexander Isak begint als een bepalende speler bij Willem II. De spits moet voor de goals gaan zorgen en heeft op zijn positie weinig tot geen concurrentie.

Alexander Isak – 2028

De potentie die Isak heeft is er nooit uitgekomen in onze save. Na zijn verhuurperiode bij Willem II meldde hij zich weer bij Borussia Dortmund, maar een basisplek veroverde hij nooit. In de winter van 2024 klopte Bayer Leverkusen aan in Dortmund en nam Isak voor 14,5 miljoen euro over. Weggegooid geld bleek achteraf. De Zweed speelde slechts zeven wedstrijden voor de club en vertrok een jaar later voor negen miljoen euro naar Eintracht Frankfurt. Hier wist hij wel een basisplaats te veroveren, maar een echte doelpuntenmachine werd hij nooit.

In zijn geboorteland heeft hij de status van ”nieuwe Zlatan” ook nooit waargemaakt. Hij speelde tot nu toe 53 interlands en scoorde hierin 22 keer.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update