MU Fantasieën: De Sovjet Competitie

Football Manager 2016 is inmiddels alweer twee maanden uit en gelukkig heeft onze data-updater DaanAZ99 weer tijd vrijgemaakt om een nieuwe MU Fantasie te creëren: de Sovjet Competitie. De Sovjet-Unie bestaat dan wel zo’n 25 jaar niet meer, de Sovjet competitie is wel weer in het leven geroepen. Wat is de reden hiervoor en welke clubs spelen er nu in de hoogste competitie?

Aanleiding
De toplanden, met Engeland voorop, worden steeds machtiger in het hedendaagse voetbal. De tv-gelden worden hoger, terwijl kleinere voetballanden hier niet van meeprofiteren. Er ontstaan dus scheve verhoudingen. Daarom hebben alle bonden van de voormalig Sovjet-Unie, met Rusland voorop, de handen ineen geslagen om gezamenlijk een competitie op te zetten. Volgens de Russische bondsvoorzitter, Nikita Simonyan, is er nu een verbeterde kans om succesvol te kunnen concurreren met de machtige voetbalnaties.

Er zijn vijftien landen die tot de voormalig Sovjet-Unie behoorden. De Sovjet-Unie, eigenlijk de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken genaamd, werd opgericht in 1922. Nadat onder andere Vladimir Lenin en Jozef Stalin de macht over de staat gehad hadden, hield de Sovjet-Unie eind december 1991 op met bestaan. Daarmee verloor Rusland een derde van zijn grondgebied.

In 1956 nam de Sovjet-Unie voor het eerst deel aan het WK voetbal. Sindsdien miste het maar twee wereldkampioenschappen voetbal. Verder dan de kwartfinale kwam de Sovjet-Unie nooit. Dit in tegenstelling tot haar deelnames aan het EK. Bij de eerste deelname aan het Europees Kampioenschap wonnen de Sovjets gelijk het toernooi. Daarna werden de voetballers van de Sovjet-Unie nog driemaal tweede, waaronder in 1988. In de groepsfase werd de ploeg eerst in de poule dankzij overwinningen op Nederland en Engeland en een gelijkspel tegen Ierland. In de finale troffen de Nederlanders en de Sovjets elkaar weer. Zoals bekend waren de Hollanders toen wel de baas over de Sovjets en wonnen ze de finale dankzij goals van Gullit en Van Basten met 2-0. Vier jaar later namen een aantal landen van de voormalig Sovjet-Unie nog deel aan het EK als Gemenebest van Onafhankelijke Staten. De twee gelijke spelen en de verliespartij waren ook gelijk de laatste wedstrijden van de GOS.

Database
De bonden hebben zich laten inspireren door de Engelse voetbalstructuur. Zo zijn er vijf nationale competities en daaronder zitten twee regionale competities. Gazprom heeft zich verzekerd van een plaats in de competitienaam van de hoogste competitie: Gazprom Premier League. LukOil en Transneft zijn de sponsors van de lagere divisies. Daarbij worden er ook bekers georganiseerd. De hoofdbeker is de Rosneft Cup. Iedere club doet hier aan mee. De winnaar van de Gazprom Premier League en de winnaar van de Rosneft Cup strijden om de Surgutneftegas Super Cup. Naast deze beker en super cup worden nog drie andere bekers georganiseerd.

De jeugd- en reserveteams spelen in regionale competities, B-teams doen mee aan reguliere competities. De reputatie van de landen en de competities is een beetje verhoogd, evenals de jeugdwaarderingen. Dit zorgt ervoor dat er grotere talenten doorbreken en er grotere spelers trek hebben in een overstap naar de Sovjet-competities. De huur- en transferregels zijn hetzelfde als de regels in Engeland, evenals de grootte van het salaris- en transferbudget.


Een overzicht van de verschillende competities en hun reputatie.Eindstand op het hoogste niveau na één jaar simuleren.

Uitdaging
De grote clubs uit de voormalig Sovjet-Unie hebben een rijke eigenaar, dus voor hen zal er op financieel gebied weinig veranderen. Maar omdat de beste clubs van maar liefst dertien landen in één competitie spelen, is de weerstand in de eigen competitie een stuk groter. Die weerstand zal steeds groter worden als de kleinere clubs vruchten plukken van de prijzen- en televisiegelden. Zo worden de ploegen die Europees spelen beter gewapend en zullen ze meer klaarspelen in Europa. Daarnaast is deze Sovjet database de perfecte manier om Lower League Management (LLM) te doen, aangezien er veel competities zijn. Je kunt zelf zo natuurlijk zoveel regels en uitdagingen bedenken die je maar wilt, bijvoorbeeld in combinatie met de nieuwe MU Handelshuis Challenge om het spelplezier te vergroten.

Grafische Werk
Bij een nieuwe competitie horen natuurlijk ook nieuwe logo’s. Ontwerper Izsco, die al jaren logo’s en shirts ontwerpt voor leden van het forum, heeft voor elke competitie en beker weer een aantal mooie logo’s gemaakt. Zo zijn de competities in een oogopslag te herkennen!



Voor de downloadlink verwijs ik jullie graag door naar ons forum. Laat hier ook een berichtje achter als je vragen hebt, verbeteringen weet of als je gewoon veel plezier hebt van de database.

CATEGORIEËN