De beste jeugdopleidingen van Oost-Europa

HomeFootball Manager 2024De beste jeugdopleidingenDe beste jeugdopleidingen van Oost-Europa

Auteur

Datum

Categorie

Na een paar decennia in een game beschikt de halve wereld – zo lijkt het althans – over een uitstekende jeugdopleiding. Met name in de actieve competities waar voldoende geld in rondgaat, zorgt de AI ervoor dat clubs zich blijven ontwikkelen. Bij aanvang van een game liggen de kwaliteitsverhoudingen tussen de clubs echter verder uit elkaar, zeker wat betreft de faciliteiten. In deze artikelenreeks bekijken we per regio in FM wat de drie sterkste jeugdopleidingen zijn per land uit die regio. Vandaag ligt onze focus op Oost Europa.

Bulgarije

Als je aan voetbal in Bulgarije denkt kom je waarschijnlijk al snel uit bij namen als Dimitar Berbatov, en Christo Stoitsjkov. Dat zijn waarschijnlijk spelers die iedereen wel kent. Wij als Football Manager spelers zullen ook wel eens denken aan namen als, Filip Krastev en Nikola Iliev. En bij degene onder ons die het spelletje al spelen sinds het begin zal ook de naam Anatolin Todorov wel een belletje doen rinkelen. Maar bij welke clubs moet je nu juist gaan kijken als je het nieuwe Bulgaarse toptalent wil gaan oppikken? Bij Ludogorets heb je dan de grootste kans om talent te vinden. Zij zijn in FM de Bulgaarse club met de beste jeugdopleiding. Op plek twee vinden we Botev Plovdiv terug. De top drie wordt volgemaakt door de hoofdstedelingen van CSKA Sofia.

Bulgarije.png.bf176b65e8609c1c80e826acd7f4bc32.png

Top 3

1.      Ludogorets Razgrad
2.      Botev Plovdiv
3.      CSKA Sofia

Hongarije

Hoewel de competities van Hongarije en Bulgarije bijna evenwaardig zijn, is er wel een duidelijk verschil tussen het niveau van de jeugdopleiding. Terwijl velen zullen verwachten dat Ferencváros hier het lijstje zal aanvoeren gezien hun recente dominantie, is dat echter helemaal niet het geval. De Hongaarse recordkampioen staat zelfs niet in de top drie. Op plek drie vinden we een club terug van op het tweede niveau, namelijk Kispest Honved (Budapest Honved). Op de tweede plek vinden we Puskás Akadémia FC terug, deze club die gericht is op jeugdvoetbal is het aan zijn stand verplicht om in de top drie te staan. Maar de eerste plek is voor MTK Budapest inzetten op hun jeugdwerking is voor hun een manier om terug de aansluiting te maken met de top in het Hongaarse voetbal.

Hongarije.png.a43cb6ddbbebe196769da444d0cc1341.png

Top 3

1.      MTK Budapest
2.      Puskás Akadémia FC
3.      Kispest Honved

Moldavië

Moldavië is het land met de laagst geklasseerde competitie in Oost Europa. Het is dan ook niet verbazende dat de jeugdopleiding hier dan van een matig niveau is. Het Moldavische voetbal wordt al jaar en dag gedomineerd door Sheriff uit Tiraspol. Het zal dan ook niet verbazen dat zij de beste jeugdopleiding van het land hebben, en hierin dan ook veel verder staan dan hun concurrente, die het met meer bescheiden middelen moeten doen. Op plek twee vinden we FC Zimbru Chisinau terug, zij domineerden het Moldavische voetbal in de jaren 90 tot Sheriff Tiraspol kwam opzetten. De top drie wordt afgesloten door FC Petrocub Hîncești, een vrij onbekende club met één beker op haar palmares.

Moldavie.png.2c05dcdf138f7a0c68de3ba9967490c6.png

Top 3

1.     Sheriff Tiraspol
2.     FC Zimbru Chisinau
3.     FC Petrocub Hîncesti

Roemenië

In het verleden kwamen er wel eens heel mooie talenten uit Roemenië. Denk maar aan Cristian Chivu, of Adrian Mutu. Al zal de bekendste Roemeense naam ongetwijfeld Gheorge Hagi zijn. Ook diens zoon Ianis Hagi heeft te boek gestaan als een talent, alleen kon hij jammer genoeg de grote voetstappen van zijn vader (nog) niet vullen. De laatste jaren heeft het Roemeense voetbal klappen gekregen, maar ze werken terug aan hun weg omhoog. Dit doen ze mede door in te zetten op de jeugdwerking in het land. Op de derde plek vinden we FK Csikszereda terug, een club die zijn wedstrijden speelt op het tweede niveau. Op de tweede plek vinden we FCSB terug, het is logisch dat we de misschien wel bekendste ploeg van Roemenië in deze top drie terug vinden. Op de eerste plek vinden we FCV Farul Constanța terug, deze club wordt gecoacht door de Roemeense legende Gheorge Hagi, een andere legende Gheorghe Popescu is hun voorzitter. En zo is Roemenië een land dat aan een opmars bezig  is en waar zeker heel wat mogelijk is!

Roemenie.png.f1e0190d2d71aaa7a26adeb77c508f50.png

Top 3

1.     FCV Farul Constanța
2.     FCSB
3.     FK Csikszereda

Servië

En tot slot belanden we aan bij misschien wel het bekendste land voor de FM spelers onder ons. Ik denk dat iedereen wel eens een speler uit Servië heeft weten binnenhalen. De strenge regels binnen het Servische voetbal zullen dit zeker mee in de hand werken. In een land waar zoveel talent zit, en ogenschijnlijk elke ploeg wel inzet op jeugdspelers is het een prestatie om in de top drie te belanden. Op plek drie vinden we FK Vojvodina uit Novi Sad terug. Op plek twee vinden we Partizan Belgrado terug, een club die wereldwijd bekend is, en waar altijd wel talenten te halen zijn. Op nummer één staat die andere club uit Belgrado, oud Champions League winnaar Rode Ster (Crvena Zvezda) is de club met de beste jeugdopleiding in Servië, voor iedereen die op zoek is naar heerlijke wonderkids is het een must om eens bij hun te gaan rondneuzen!

Servie.png.74cd262de91950fb3d3c3dcfffec1575.png

Top 3

1.     Rode Ster (Crvena Zvezda)
2.     Partizan Belgrado
3.     FK Vojvodina

Disclaimer

Bij het bepalen van de beste jeugdopleiding hebben we een aantal criteria toegepast. Ten eerste de waardering voor de jeugdopleiding. Bij gelijke waardering is vervolgens gekeken naar de combinatie van waarderingen voor de jeugdopleiding, -scouting en -accommodatie. Wanneer ook deze waarderingen gelijk aan elkaar zijn, is gekeken naar de clubreputatie.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen