De vijf keuzes van MU: clubs met verrassende transferbudgetten

HomeFootball Manager 2021De vijf keuzes van MU: clubs met verrassende transferbudgetten

Auteur

Datum

Categorie

De coronapandemie heeft flinke invloed gehad op de financiën van clubs. Clubs missen bijvoorbeeld inkomsten uit ticketverkoop van wedstrijddagen. Dit heeft ook zijn impact op de startbudgetten van verschillende clubs in Football Manager. Hoewel de financiën in de loop van de seizoenen weer zullen herstellen, kan het bij een aantal clubs toch lastig zijn om spelers aan te trekken. Echter is dat niet het geval voor deze vijf clubs. Ondanks dat ook zij ongetwijfeld last hebben gehad van de pandemie, hebben zij toch nog een aardig zakcentje te besteden aan de start van het eerste seizoen.

6093ca939e88b-992.png

Ajax (Nederland)

Wanneer je met Ajax start, start je met een club met een goede financiële basis. Het beleid van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af en dit is ook terug te zien in Football Manager. Mede door de verkoop van sterkhouders Donny van de Beek en Hakim Ziyech is het startbudget van de club bepaald op €50 miljoen. Echter kan het zijn dat je een deel van dit transferbudget dient te verschuiven naar het salarisbudget, aangezien de club daar aan zijn limiet zit. Er wordt wekelijks €622.000 uitgegeven aan salarissen en dat is ook precies het budget dat de club ervoor vrijmaakt.

In de clubvisie van Ajax is vastgesteld dat de jeugdopleiding gebruikt dient te worden om spelers te ontwikkelen. Daarnaast dien je het tactisch zo neer te zetten dat er mooi en aanvallend voetbal gespeeld kan worden. In de Eredivisie wordt verwacht dat de titel gepakt wordt en in de Champions League dient de club te overwinteren.

Belangrijkste spelers: Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Dušan Tadić.
Grootste talenten: Ryan Gravenberch, Antony en Devyne Rensch.

6093cab549bcd-1664.png

Athletic Club (Spanje)

Ook bij Athletic Club in Spanje krijg je een mooi startbudget mee om te spenderen. Het bestuur maakt aan het begin van het spel €25 miljoen vrij om uit te geven. Hiermee heeft de club een hoger startbudget dan bijvoorbeeld FC Barcelona en Atlético Madrid. Let er echter op dat Athletic Club net als Ajax aardig aan haar salarisplafond zit. De mogelijkheid is dus aanwezig dat je wat dient te schuiven met de budgetten. Daarnaast is er in de clubvisie vastgesteld dat je alleen spelers kan aantrekken die over de Baskische nationaliteit beschikken, een kenmerk dat de club uniek maakt.

Verder is de club erg trots op haar jeugdopleiding en ziet het bestuur ook graag dat hier gebruik van gemaakt wordt. In de Copa del Rey wacht een zware doelstelling, je dient namelijk de finale te behalen. In de nationale competitie ziet het bestuur graag dat er een plek bemachtigd wordt die recht geeft op Europa League voetbal. En in het vijfjarenplan is vastgesteld dat de club ernaartoe moet werken om erkend te worden als de beste van de rest. Dit houdt in dat je buiten de traditionele top drie gezien moet worden als de beste club.

Belangrijkste spelers: Iker Muniain, Raúl García en Unai Simón.
Grootste talenten: Unai Vencedor, Nico Serrano en Nico Williams.

6093cac7697c2-1520.png

Dynamo Moskou (Rusland)

Als we verder naar het oosten gaan dan valt Dynamo Moskou uit Rusland op. Het totale banksaldo van de club bedraagt maar €8 miljoen, maar toch krijg je van het bestuur €25 miljoen om te spenderen. Of het verstandig is om dat geld te spenderen, is een ander verhaal. Wanneer je toch kiest om het geld uit te geven, hoef je niet bang te zijn voor het salarisbudget. Hierin heeft de club nog genoeg ruimte, dus schuiven in de budgetten is niet noodzakelijk.

Als je nieuwe spelers gaat aantrekken wil het bestuur graag zien dat er spelers gekocht worden met een hoge reputatie. Zijn die spelers niet te vinden, neem dan eens een kijkje in de eigen jeugdopleiding. Ondanks dat het geen harde eis is, ziet het bestuur wel graag dat er zo af en toe iemand doorbreekt. Qua sportieve resultaten wordt er verwacht dat je een plek in het linkerrijtje van de Russian Premier League weet te bemachtigen. In de Kubok Rossii, de nationale beker, wordt verwacht dat de halve finale bereikt wordt en op Europees gebied is het bestuur al blij als je de groepsfase van de Europa League weet te bereiken.

Belangrijkste spelers: Sebastian Szymański, Daniil Lesovoy en Ivan Ordets.
Grootste talenten: Roman Yevgenjev, Arsen Zakharyan en Konstantin Tyukavin.

6093cae1dcb8f-158.png

Red Bull Salzburg (Oostenrijk)

Net als Ajax heeft ook Red Bull Salzburg geprofiteerd van de verkoop van een aantal goede spelers. Dominik Szoboszlai en Hwang Hee-Chan vertrokken naar moederclub Red Bull Leipzig, waardoor de club over een startbudget van €20 miljoen beschikt. Echter zit ook RB Salzburg aan haar salarisplafond, waardoor er wat geschoven moet worden met de budgetten, wil je iemand aantrekken.

Red Bull Salzburg heeft één van de beste jeugdopleidingen ter wereld. Het bestuur ziet dan ook graag dat dit zo blijft. In de clubvisie is vastgesteld dat je de beste jeugdopleiding van het land dient te behouden en daarnaast ook het meest gerespecteerde team van Oostenrijk dient te blijven. Een algemeen doel dat het bestuur ook graag wil nastreven is dat je de club beter maakt, zowel binnen als buiten het veld. De sportieve doelstellingen voor het komende seizoen zijn: kampioen worden in de Bundesliga, de finale van het bekertoernooi bereiken en de groepsfase van de Champions League bereiken.

Belangrijkste spelers: Patson Daka, Zlatko Junuzovic en André Ramalho.
Grootste talenten: Oumar Solet, Karim Adeyemi en Luka Sucic.

Bekijk ook: de vijf grootste talenten van Red Bull Salzburg

6093cafb067de-1488.png

SC Braga (Portugal)

De laatste club die we behandelen in SC Braga. Heeft de club een hoog transferbudget? Nee, dat allesbehalve. Wat echter wel opvallend is, is dat de club het hoogste startbudget heeft van de competitie. Daarom vonden we het toch een eervolle vermelding waard. Wanneer je met SC Braga aan de slag gaat, geeft het bestuur je €3,5 miljoen om uit te geven aan transfers. Ook hier dien je er op te letten dat de club redelijk dicht tegen haar salarisplafond zit.

In de clubcultuur is vastgelegd dat er spelers ontwikkeld moeten worden via de jeugdopleiding. Daarnaast dient er een aanvallende speelstijl gehanteerd te worden en wil het bestuur niet dat er spelers ouder dan 23 jaar aangetrokken worden. In het vijfjarenplan wil het bestuur de reputatie van de club verbeteren. Daarnaast willen ze zien dat er spelers voor grote bedragen verkocht worden. De sportieve doelstellingen zijn: kwalificatie voor de Champions League door te eindigen op een plek die daar recht op geeft, het bereiken van de halve finale in de Taça de Portugal en in de Europa League dient de eerste knock-out ronde bereikt te worden.

Belangrijkste spelers: Ricardo Horta, Ali Al Musrati en Galeno.
Grootste talenten: Lukas Hornicek, Abel Ruiz en David Carmo.

Andere artikelen in de serie de vijf keuzes van MU (clubs)

Clubs met een suikeroom
Clubs in handen van (ex-)voetballers
Vervallen clubs
Uitdagende clubs in Zuid-Amerika
Teleurstellende clubs

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen